Baardzeep

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Waarom Baardzeep / Baardshampoo?

Buiten het feit dat hygiëne reden genoeg is om een baardzeep te gebruiken, waarom baardzeep? Wat is nou het verschil tussen een baardzeep / baardshampoo en de shampoo die je al jaren gebruikt voor de haren op je hoofd? De shampoo die je op je hoofd gebruikt is vaak veelte krachtig voor je baard. De huid bovenop je hoofd is veel dikker dan de huid op de rest van je gezicht en geeft dus veel meer oliën af, wat nodig is om je haar gezond en zacht te houden. Als je dezelfde shampoo gebruikt voor je baard gaat je baard binnen no-time uitdrogen, samen met de huid eronder. Dit resulteert in jeuk, irritaties en huidschilfers. 

Een goede baardzeep of baardshampoo is wat minder agressief en er zijn vaak zelfs wat essentiële oliën toegevoegd om je baardharen en de onderliggende huid te ondersteunen en conditioneren. Was je baard bij voorkeur onder de douche en doe dit zo'n 2 keer per week. Je kunt dit uiteraard vaker doen, maar hou wel in de gaten of je baard begint uit te drogen of niet. Het is voor iedereen anders, maar 2 keer per week is een goed aantal om mee te beginnen. 

Hoe gebruik je Baardzeep?

Naast het mildere karakter en de toegevoegde verzorgende eigenschappen gebruik je een baardshampoo of baardzeep op dezelfde manier als je een normale shampoo gebruikt. Je zorgt dat je baard goed nat is en masseer de baardzeep er vervolgens in met je vingertoppen. We raden je wel aan om dit tegen de richting van je haargroei in te doen, zodat je zeker weet dat je tot op de huid reinigt. Spoel het vervolgens uit en herhaal het proces eventueel met een baardconditioner. 

Een baardconditioner is ideaal voor tijdens het douchen en helpt zeker tegen een droge baard, maar over het algemeen heb je genoeg aan je baardolie of baardbalsem. Probeer een baardconditioner en kijk wat het met je baard doet. Waar een baardconditioner wel perfect voor werkt zijn langere baarden. Je zult merken hoe langer je baard wordt dat je steeds meer last krijgt van klitten. Door het gebruik van een baardconditioner maak je het kammen van je baard makkelijker.